VEGETARISCHE MAALTIJDSOEP

Ingrediënten:

1,5  liter warme groentebouillon
450  gram in kleine blokjes gesneden aardappel
400  gram in kleine blokjes gesneden courgette
150  gram in dunne ringen gesneden prei
200  gram in schijfjes gesneden champignons
80  gram fijngesnipperde ui
2  eetlepels fijngehakte peterselie
1  theelepeltje gedroogde tijm
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de fijngesnipperde ui tot deze glazig is, schep de aardappel en de tijm erdoor en roerbak dit een paar minuten.
Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook, temper het vuur en laat de aardappelblokjes in 8-10 minuten bij matig vuur zachtjes gaar worden.
Pureer de aardappel-bouillon met de staafmixer tot een egale soep.
Voeg de courgette blokjes, de preiringen, de peterselie en de champignonschijfjes toe, laat de soep 15 minuten bij matig vuur zachtjes trekken en maak hem op smaak met zout en peper uit de molen.

Geef er stokbrood of Turks brood bij.